Νηρηίδες

Νηρηίδες

Οι "Νηρηίδες" είναι μία νέα άφιξη στον χώρο της ομορφιάς που όμως βασίζεται στην παράδοση. Μετά απο χρόνια έρευνας και μελέτης δημιουργήσαμε το εργαστήριό μας, το οποίο βρίσκετε στον Νέο οικισμό Μπαμπαλιού στο Δήμο Νεαπόλεως Αιτωλοακαρνανίας, λίγα λεπτά μακριά απο την πόλη του Αγρινίου. Εκεί παρασκευάζονται όλα μας τα προϊόντα, πατροπαράδοτα και χωρίς καθόλου χρήση χημικών και συντηρητικών, με πολύ φροντίδα και χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητως πρώτες ύλες. Αξίζει να τονίσουμε ότι πολλές απο τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε προέρχονται απο μικροπαραγωγούς της περιοχής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. 

Τί είναι οι "Νηρηίδες";

  Οι Νηρηίδες κατά την ελληνική μυθολογία ήταν νύμφες, κόρες του Νηρέα και της Ωκεανίδας Δωρίδας. Ως εγγονές του Ωκεανού, έδιναν ανθρώπινη μορφή σε καταστάσεις και χαρακτηριστικά της θάλασσας. Οι Νηρηΐδες σύμφωνα με τη μεταφορά της μυθολογίας ήταν πενήντα, μολονότι κάποιες απόψεις τις θέλουν να φτάνουν τις εκατό. Ζούσαν στο βυθό της θάλασσας, στο παλάτι του πατέρα τους. Είχαν τη δύναμη να αγριεύουν τη θάλασσα αλλά και να την γαληνεύουν όποτε ήθελαν. Περιχαρείς για την αθανασία τους, συνόδευαν τά άρματα των ενάλιων θεών. Οι Νηρηίδες δεν επέτρεπαν στις θνητές να τις συναγωνίζονται στην ομορφιά και τη γοητεία. Είναι κατά παράδοση όμορφες, με μακριά ξανθά συνήθως μαλλιά και πράσινα μάτια, φορούν λευκά φουστάνια με λευκό μαντήλι. Οι παραδόσεις τις θέλουν να περνούν το χρόνο τους χορεύοντας και κολυμπώντας παρέα με δελφίνια. Άλλοτε πάλι, τις παρουσιάζουν ανακαθισμένες σε θρόνους ή βράχους να τραγουδούν, να υφαίνουν ή να περιποιούνται τα μακριά μαλλιά τους.
  Οι πιο ξακουστές Νηρηίδες είναι η Αμφιτρίτη, γυναίκα του Ποσειδώνα και μητέρα του Τρίτωνα, η Θέτιδα μητέρα του θρυλικού Αχιλλέα, η Ψαμάθη γυναίκα του Αιακού και η Γαλάτεια, που ήταν γυναίκα του κύκλωπα Πολύφημου. ΟιΝηρηΐδες υπάρχουν μέχρι και σήμερα στις παραδόσεις του τόπου με μικρή παραφθορά του ονόματος ως νύμφες "Νεράιδες". Νηρηΐδες ήταν ο τύπος του ονόματος όπως τον χρησιμοποιούσαν κατά την αρχαιότητα ο Όμηρος, ο Ησίοδος κ.α. Άλλωστε οι δύο αυτές λέξεις, "Νεράιδα" και "Νηρηΐδα", ανάγονται στον όρο Nerti, που σημαίνει «βυθίζω».  Σύμφωνα με το μύθο τις βλέπουν μονάχα οι σαββατογεννημένοι και οι αλαφροΐσκιωτοι..